BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, November 30, 2010

Ketuanan bangsa undang permusuhan

PASIR MAS : Mendaulatkan ketuanan Islam berbanding ketuanan Melayu bukan sahaja lebih mulia, malah mampu mengelak dari permusuhan kaum, kata Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat.

Beliau yang juga Mursyidul Am PAS, berkata sekiranya bangsa Melayu mahu ketuanan Melayu, sudah tentu bangsa lain juga mahukan bangsa mereka di angkat seperti mana bangsa Melayu.

“Bangsa lain boleh menerima agama (Islam) ini berbanding ketuanan Malayu yang hanya menunjukkan kepada satu bangsa sahaja,” ujarnya.

Beliau berkata demikian kepada media ketika ditemui selepas menziarahi keluarga mangsa OKU yang rentung dalam kebakaran di Kampung Ubi Keling Nibong, dekat sini.

Turut serta Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Bukit Tuku, Abdul Fatah Harun, Adun Chetok, Abdul Halim Abdul Rahman dan Ketua Jajahan Pasir Mas, Nik Kazim Nik Yusoff.

Tambah Menteri Besar Kelantan itu lagi, dengan ketuanan Islam tidak akan timbul sikap dengki dari bangsa lain sebaliknya diterima baik oleh mereka, apatah lagi jika mereka memeluk Islam.

Sehubungan itu tegasnya, sikap terlampau mementingkan bangsa wajar dihentikan kerana lebih banyak mengundang perbalahan dan permusuhan berbanding perpaduan. -Hrkh

Meninjau Reruntuhan Rumah Rasululllah s.a.w.


Berikut adalah foto rumah Nabi Saw dan Sayyidah Khadijah, tempat mereka berdua tinggal selama 28 tahun.

Kita dapat melihat apa yang pernah di sampaikan oleh sahabat-sahabat tentang keadaan rumah ini dan bagaimana keadaannya.

Di dalam rumah yang tidak ada apa-apa, kecuali kesederhanaan dengan modal iman. Zaid bin Tsabit, “Anas bin Malik, pelayan Rasulullah pernah memperlihatkan kepadaku tempat minum Rasulullah yang terbuat dari kayu yang keras yang di patri dengan besi, lalu Anas berkata, ‘Wahai Tsabit, inilah tempat minum Rasulullah.’” (HR. Tirmidzi) “Dengan gelas kayu itulah Rasulullah minum air, perasan kurma, madu, dan susu.” (HR. Tirmidzi) dari Anas bin Malik.

Sedangkan, perabot lain yang tampak adalah baju besi yang biasa di pakai Rasulullah saat perang. Akan tetapi, tak lama sebelum beliau meninggal, baju besi itu di gadaikan kepada seorang Yahudi dengan 30 sha’ gandum seperti yang di ceritakan Aisyah. Dan ketika beliau wafat baju itu ada di tangan Yahudi dan belum di tebusnya.

Salah satu akhlak Rasulullah yang pelu dicontoh adalah jika datang dari bepergian di waktu malam, beliau tidak langsung masuk rumah secara tiba-tiba, agar tidak mengejutkan istri dan keluarganya, melainkan terlebih dahulu menunggu sampai pagi. Dan seperti biasanya, tidak lupa beliau mengucap salam ketika masuk ke dalam rumah.

Rumah Nabi Saw dan Sayyidah Khadijah, tempat mereka berdua tinggal selama 28 tahun

Foto ini adalah reruntuhan pintu masuk ke kamar Rasul Saw

Foto ini adalah sisa reruntuhan kamar Rasul Saw dan Sayyidah Khadijah.

Di bawah ini adalah foto reruntuhan tempat Sayyidah Fatimah , putri kesayangan Rasulullah Saw dilahirkan.

Ini adalah foto reruntuhan mihrab tempat Rasulullah saw biasa melakukan solat.


Foto ini adalah makam Sayyidah Khadijah (yang besar) dan putranya, Qasim (yang kecil) di sudut


Berikut ini pula kumpulan Foto Jubah Nabi Muhammad yang dipamerkan di Istambul, Turki. Para pengujung menyaksikan jubah Nabi Muhammad yang berumur lebih dari seribu tahun.

Sebuah jubah milik Nabi Muhammad di pamerkan di Masjid di Istambul, Turki. Masjid yang di bangun tahun 1851 ini oleh Sultan Abdulmecit, dikhususkan menyimpan barang-barang Nabi Muhammad.





Monday, November 29, 2010

Palestin: Ahli Parlimen Israel Saran AL-QUDS Menjadi Bandar Utama Zionis!



Selasa, 30/11/2010 – Salah seorang ahli parlimen Zionis-Israel Knesset menyeru agar segera mengisytihar al-Quds(Jerusalem) sebagai ibukota negara haram Israel. Usul yang dibawa Zibolon Orliv itu, akan dibahaskan semula dalam persidangan Knesset buat kali kedua. Orliv mengusulkan cadangan itu ketika PM Zionis-Israel Ehud Olmert.

sumber : COMES
penterjemah : Abu ‘Umair


Admin: Apakah nasib umat Islam teramai di dunia tapi masih gagal bertindak dan membela saudara kita di Palestin? Zionis semakin melampau menindas umat Palestin hari demi hari...


اللَّهُمَّ إِنَّا نَجْعَلُكَ فِي نُحُوْرِ أَعْدَاءِنَا، وَنَعُوْذُبِكَ مِنْ شُرُوْرِهِمْ، اللَّهُمَّ بَدِّدْ شَمْلَهُمْ وَفَرِّقْ جَمْعَهُمْ، وَشَتِّتْ كَلِمَتَهُمْ، وَزَلْزِلْ أَقْدَامَهُمْ، وَسَلِّطْ عَلَيْهِمْ كَلْبًا مِنْ كِلابِكَ، يَا قَهَّارُ يَا جَبَّارُ، يَا مُنْتَقِمُ، يا الله، يا الله، يا الله، اللَّهُمَّ يَا مُنْزِلَ الْكِتَابِ، وَيَا
مُجْرِيَ السَّحَابِ، وَيَا هَازِمَ الأَحْزَابِ، اهْزِمْهُمْ وَانْصُرْنَا عَلَيْهِم

“Ya Allah,Sesungguhnya kami meletakkan-Mu di batang-batang leher musuh-musuh kami Dan kami berlindung dengan-Mu daripada kejahatan-kejahatan mereka. Ya Allah, Leburkanlahkumpulan-kumpulan mereka, pecah belahkan dan kacau bilaukanpersatuan mereka. Goncangkan pendirian mereka Danhantarkanlah anjing-anjing kamu kepada mereka Wahai tuhan yang gagah perkasa Wahai tuhan yang penuh raksasa Wahai tuhan yang bersifat murka.

Ya allah Ya allah Ya allah Ya allah,
Wahai Tuhan yang menurunkan kitab,
Wahai Tuhan yang mengarakkan awan,
Wahai tuhan yang menewaskan bala tentera al-ahzab,
Kalahkan mereka,
Kalahkan mereka,

Kalahkan mereka Dan menangkan kami ke atas mereka.”

Sunday, November 21, 2010

Jenayah Rogol - Malaysia di Ranking ke-38 Dunia

Berdasarkan statistik jenayah rogol yang dikeluarkan, Malaysia menduduki ranking ke-38 dunia. Malaysia juga adalah negara Islam yang berada di ranking teratas. 'Hebat' bukan? Inilah akibatnya apabila hukum Islam diambil mudah. Ajaran Islam dibelakangkan oleh pemimpin kita. 'Tahniah' kerana berjaya memacu negara hingga ke tahap seperti ini. Team bola sepak kita pun hanya mampu menduduki ranking ke-150 dunia. Ini ranking ke-38! Bangga tak jadi rakyat negara yang mempunyai kadar jenayah rogol yang tinggi? Inilah yang dikatakan Cemerlang, Gemilang dan Terbilang!

*source : http://www.nationmaster.com/graph/cri_rap_percap-crime-rapes-per-capita

Apa pendapat anda selepas melihat statistik di atas? Itu baru jenayah rogol. Gejala seks bebas belum lagi dikira. Itu belum lagi negara kita dijadikan hub hiburan seperti yang dirancang oleh kerajaan biru. Kalau dah jadi hub hiburan nanti camne? Ish.. Nauzubillah.. Sebab tu la diorang wujudkan sekolah hamil kot. Memang dah prepare awal-awal.

SZ : Mencegah lebih baik daripada mengubati!

Saturday, November 6, 2010

Perhatian Untuk Kaum Hawa, Pemakaian Tudung Cara Kristian.



Pemakaian tudung biarawati telah menjadi fenomena pada masa kini tanpa disedari oleh umat Islam. Fashion tudung ala Biarawati Kristian ini mungkin lahir dari kelekaan umat Islam sendiri. Justeru, menjadi tanggungjawab kepada kita untuk menjauhi fashion tudung ini dan kembali kepada pemakaian tudung cara orang Islam, dan menunjukkan sikap berhati-hati kita dalam etika pemakaian Islam.

Sabda Rasulullah saw:
"Barangsiapa yang menyerupai sesuatu kaum, maka ia termasuk dari golongan mereka" (Hadith riwayat Abu Daud, disahihkan oleh Ibn Hibban)

Facebook Yahudi: Perhatian, Gambar Hina Islam!!



PERHATIAN PENTING BUAT PARA FACEBOOKER !!! Fanpage Facebook “I’m Proud To Be A Muslim” menghina Islam.Jadi, kepada sesiapa yang telah 'LIKE' fanpage ni sila 'UNLIKE'. Fan Page ini dibuat oleh musuh Islam dan banyak gambar-gambar lucah.

Musuh-musuh Islam sering mencari peluang untuk menjatuhkan Islam.Apakah kalian tiada perasaan bertanggungjawab?